tip

Din WordPress søgeside er elendig – se hvad du mangler

Skrevet af Esben Rasmussen i Webudvikling, Wordpress     Comments 4 kommentarer      
aug
30

Bruger du WordPress’ søgeside ”out of the box” uden nogle tilpasninger, så tør jeg godt afsløre, at din søgeside stinker!

Jeg vil i denne vejledning vise, hvordan du på 3 trin kan få en langt bedre og meget mere brugervenlig søgeside!

Her er min søgeside efter at der er blevet lavet forbedringer.

efter

Min wordpress søgeside før forbedring.

foer

Søgesiderne er selvfølgelig afhængige af, hvilket tema man bruger og hvor meget vægt temadesignerne har lagt på at lave gode søgesider.

I tilfældet med mit tema, var søgesiden blevet lavet, så der i toppen vises “Search results for” + søgeterm der er gjort fed. Selve søgeresultaterne bestod af de uddrag jeg måtte have skrevet til artiklerne fordi metoden der blev anvendt var WordPress’ the_excerpt();.

Laver du din søgeside brugervenlig, sørger du samtidigt for at dine brugere bliver hos dig og benytter sig af din viden, dine services, dine produkter og klikker på dine reklamer!

Den brugervenlige søgeside på tre trin

  1. Lav relevant visning, hvor du viser tekstuddrag MED søgeterm
  2. Øg WordPress’ søgedybde, vis flere resultater og fremhæv søgetermerne
  3. Vis antallet af fundne søgeresultater, så brugeren ved, hvor mange resultater der er i alt


Har du lavet alle ændringerne, står du nu med den sejeste og mest brugervenlige søgeside, som WordPress kan byde på!

efter

Arbejder du med engelske sites, kan du med fordel også gøre brug af plugin’et Search Suggest, der via kald til Yahoo!’s API, serverer forslag til stavemåder a la “Mente du måske x”. Årsagen til at jeg anbefaler det til sites med engelsk indhold er, at det ikke virker specielt godt til danske ord – men engelske fungerer rigtigt godt.

Har du mod på mere, kan du overveje at se på plugin’et WPSearch, der efter sigende skulle kunne rangordne søgeresultater efter relevans – noget som WordPress’ indbyggede søgemaskine ikke kan. Rangordning af søgeresultater i forhold til relevans er netop den sidste barriere for at gøre WordPress’ søgning 100% brugervenlig Jeg har dog ikke kunnet få det til at fungere på min blog, så hvis andre har kendskab til plugin’et, vil jeg meget gerne høre om det.

4 kommentarer til “Din WordPress søgeside er elendig – se hvad du mangler”

  • Tak for nogle gode tips.

    Jeg er helt enig i at WordPress’ søgemaskine leverer alt for dårlige søgeresultater. Mit bedste råd er dog, at man bør gå over til Google search.

  • Hej Jan

    Tak for din kommentar.

    Ja, hvis man søger at efterligne Google, så er der ingen der gør det bedre end Google selv. 🙂

    Jeg skrev dog denne vejledning, fordi søgning oftest er (eller bør være) vigtigt for de der anvender WordPress som et CMS. De der gør det, vil typisk være selvstændige samt mindre virksomheder.

    Ofte vil de også – fornuftigt nok – være opmærksomme på værdien af branding og der kan det være en torn i øjet for nogle, at der ved deres søgefelt står “Powered by Google”.
    Dette kan man selvfølgelig undgå at der står ved at betale 100 $/år, men det er ikke alle, der synes at dette er ønskværdigt, når man selv kan ofre et par timer og opnå noget, der leverer udmærkede resultater.

    Men ja, store G leverer suveræne resultater 🙂

  • Go’ pointe mht. branding.

    Jeg har lige prøvet at installere WPSearch, men fik desværre en fejl, da jeg lavede en søgning. Vil prøve at rode lidt mere med det, for umiddelbart virker det som et rigtig fedt plugin, fordi man selv kan tilpasse, hvilke ting, der skal lægges størst vægt på i en søgning, fx at content bliver prioriteret højere end titles og comments.

    Vender lige tilbage, hvis jeg finder en løsning 🙂

    • Det lyder super at du tester WPSearch… og det kunne lyde som om, at du stødte på samme fejl som mig – jeg havde dog ikke lige tålmodighed til at fejlfinde (udover at prøve at deaktivere de plugins jeg har beskrevet i denne vejledning).

      Kommer du videre vil jeg meget gerne høre om dine erfaringer – både med hvad der skabte fejlen men også hvor godt du synes det fungerer i praksis.

Skriv kommentar

Please insert the signs in the image: