tip

Lejere har da krav på at få alt gratis!

Skrevet af Esben Rasmussen i Personligt     Comments 2 kommentarer      
nov
7

Eller hvordan jeg af Waoo!’s Netflix lancering lærte, hvor udbredt kræve-mentaliteten er i Danmark.

Sådan – lancering af fed service!

Waoo!s nye TV boks

Waoo!s nye TV boks

Som nogle sikkert ved, så hedder min arbejdsplads Waoo! – og nogle vil måske også have opdaget, at vi i sidste uge, som den tredje TV-udbyder i verden – og den første i Danmark, lancerede Netflix-adgang på TV-boksen.

Personligt elsker jeg valgfrihed og de muligheder elektronik giver os – men hader at skulle have en dims og dertilhørende fjernbetjening for at få mere valgfrihed. Derfor synes jeg at lanceringen af Netflix var en, ja undskyld sproget, pissegod ide… En som der selvfølgelig var blevet arbejdet på længe før jeg startede i virksomheden.

Trods ihærdige forsøgt lykkedes det desværre ikke vores super dygtige teknikere, at få Netflix til at køre på nogle af vores ældre TV-bokse. Derfor blev det kun den nyeste model TV-boks, som i sidste ende kunne leve op til de skrappe krav fra Netflix. Men kunder med ældre bokse, skulle ikke snydes.

Mulighed for boksopgradering – en håndsrækning

udstrakt_arm

Håndsrækning

For ikke helt at udelade de kunder, der har en ældre boks som ikke understøtter Netflix, valgte vi at tilbyde at man for et beløb kunne bestille en boksopgradering til den nyeste boks. En boksopgradering før EOL (End-Of-Life – planlagt udskiftning) på boksen, gør selvfølgelig, at der er en ekstra udgift for Waoo!/energiselskabet. Nu har jeg ikke siddet med ved prissætningsbordet, men da opgraderingspisen varierer efter boksmodel, gætter jeg på, at prisen for boksopgraderingen afspejler hvor tæt på EOL ens nuværende boks er. I så fald betyder det, at kundens andel bliver mindre, desto tættere på en udskiftning boksen er.

De kunder, der var blandt de første til at få TV-bokse igennem Waoo! har de ældste bokse, hvor de kunder der har fået TV-bokse inden for det år har nyere modeller.

Det siger sig selv, at de ældste TV-bokse er tættere på deres EOL end de nyeste.

Selvfølgelig er det altid træls at skulle betale for noget, men da Netflix trods alt ”blot” er en nice-to-have feature og så længe den eksisterende boks stadig fungerer som TV-boks, så synes jeg faktisk at det er rimeligt, at man betaler en del af udgiften, hvis man ikke kan vente på EOL på ens nuværende boks.

Fra håndsrækning til krav om hele armen!

severed_hand

Fra håndsrækning til mistet arm

Da mange brugere med ældre bokse via Facebook efterspurgte, hvad de kunne gøre for at få adgang til Netflix, annoncerede vi muligheden for boksopgraderingen. Til min store skuffelse affødte det mange kommentarer fra folk, der mener, at de kan kræve opgraderingen gratis – alene fordi de betaler leje for boksen. Er du utilfreds med prisen for en opgradering – fint… men at kræve, at det skal være gratis, fordi du betaler leje, er mig ubegribeligt.

Skulle jeg benytte samme logik, så burde jeg, da jeg boede til leje i en boligforening, have krævet at min lejlighed fra start 90’erne uden omkostning for mig blev gennemrenoveret med de nyeste energibesparende materialer – alene fordi jeg kunne se, at boligforeningen opførte nye energibesparende huse og lejligheder… Dette gjorde jeg ikke, da jeg ikke mente, at det ville være fair at forlange.

Hvornår er det fair at forlange, at noget skal være gratis?

Det ville f.eks. være, hvis boligforeningen var bekendt med, at der i min lejlighed var store problemer med fugt og kulde. Altså noget, som påvirker det essentielle ved et hjem – at man kan føle sig tryg. Hvis boligforeningen brugte store summer på at bygge nye energirigtige lejligheder og ignorerede mine kulde- og fugtproblemer, så ville jeg blive sur, for der ville jeg mene, at det var rimeligt at forlange handling… Hvis jeg opfatter, at min lejlighed har nået sin EOL fordi den ikke leverer det essentielle – tryghed, så kunne jeg finde på at forlange, at en renovering skal være gratis.

Så længe min rimeligt nye lejlighed intet essentielt fejler, og jeg ser at de nyeste lejligheder får solceller pga. stærkere tagkonstruktion, så kunne jeg ikke drømme om at forlange, at min ejendom gratis skulle opgraderes med stærkere tagkonstruktion – alene for at jeg kunne få solceller… Heller ikke, selvom jeg betaler leje.

Hvis du mener, at du som lejer, har fortjent, at få din bolig, bil eller boks opgraderet gratis uden for aftale, så vil jeg tillade mig at kalde dig for en forkælet unge.

forkaelet_unge

Forkælet unge

Skulle du være i tvivl, er ovenstående selvfølgelig min personlige holdning. 🙂

2 kommentarer til “Lejere har da krav på at få alt gratis!”

  • Faldt lige over det her indlæg. Det der at gøre krav på ting synes jeg man ser en tendens til at blive værre og værre, især blandt private forbrugere.

  • Hej Jacob

    Ja, det er også min opfattelse, at det er blevet mere udbredt at mene, at man har krav på flere forskellige ydelser – blot fordi man eksisterer. Ofte virker det som om, folk glemmer lidt, at for at få er der nogle der skal give. Og hvis alle forventer at få uden at give, så hænger verden ikke sammen længere.

    MEN det er selvfølgelig en rar verden at befinde sig, for så må man jo konstante mene, at verden er et uendeligt overflødighedshorn, som altid er fuldt og som er fuldstændigt upåvirket af produktionsvilkår. 🙂

Skriv kommentar

Please insert the signs in the image: