tip

Facebook events, kædebreve, spammere og social engineering

Skrevet af Esben Rasmussen i Personligt     Comments 2 kommentarer      
okt
27

Så blev man lige inviteret til et Facebook event, hvor man kunne vinde 10.000 kr til Bilka

Det eneste man skulle gøre var, at invitere så mange venner som muligt og så skrive antallet af venner på event’ens wall. For hver ven man inviterede, ville man angiveligt få øget sine chancer for at vinde.

Lidt facts om dette event:
9.996 havde allerede sagt, at de ville deltage, mens 10.534 havde sagt, at de ikke ville deltage (og så var der et antal måske’ere, jeg ikke nåede at se). Det eneste, der afslørede, at afsenderen var "Bilka", var et dårligt screenshot af Bilkas logo, med en tekst underneden hvori der var stavefejl.

Se billede af eventen herunder:

Facebook-scam

ADVARSEL…. surt opstød forude, der skulle have stået på event’ens wall (event’en blev lukket ned mens jeg skrev).

 

———————surt opstød start———————

Folkens tag lige at google "social engineering" og så se, om det minder jer om noget.

Er der slet ikke nogen, som tænker, at det her lyder ret meget som nogen, der har fundet på en ny måde at lave kædebreve på?!
Tænk på hvornår du/I sidst modtog en mail fra "politiet", der advarede mod en bestemt virus eller en mail fra "Microsoft", der sagde at hvis du ikke videresendte denne mail til alle dine venner, så ville de lukke mailadressen.

Tak for L*RT – hvem end afsenderen af denne "event" så er… Gider da ikke spammes af mine venner, fordi de hopper lige i med begge ben og tror de kan vinde 10.000!

———————surt opstød slut———————

Aaah…. Det lettede!

 

Til alle de af mine venner, der rent faktisk hoppede på den: Hvis jeg nu lader være med at undskylde, at jeg lader mine frustrationer gå ud over jer, så behøver I ikke undskylde at I spammer mig… Er det ikke en fair deal?

2 kommentarer til “Facebook events, kædebreve, spammere og social engineering”

 • For at gøre det endnu værre så står der faktisk hos MikkelsenMedia at kampagnen ikke må køre på sociale medier, så han overtræder MikkelsenMedia’s betingelser.

  Han lyver også med at man får et lod pr. ven man invitere, eftersom konkurrencen intet har med hans Facebook event at gøre, andet end han har hentet den fra MikkelsenMedia’s partnersystem.

  Men hvis samtlige 10000 mennesker har tilmeldt sig konkurrencen, så har han alligevel tjent gode penge, han får 3,75 pr. lead.

  • Heh, linket til MikkelsenMedia havde jeg slet ikke set.
   Da jeg skrev mit sure opstød var det der ikke. Det blev sikkert tilføjet på det tidspunkt, hvor eventen var lukket ned, for lige efter jeg havde skrevet dette indlæg, kunne jeg se at eventen var oppe at køre igen… Derfor skyndte jeg mig at tage et screenshot og kopiere URL’en, så jeg kunne linke til den.

   Det manglende link var selvfølgelig også en markant årsag til, at jeg kaldte det scam, da der på det tidspunkt derfor ikke var nogen officiel afsender…

   Tror derfor at jeg hellere lige må modificere min betegnelse af eventen fra rendyrket scam til rendyrket spam.

   Men ja, du har helt ret… Der er desværre gode penge i det for ham. Lidt den samme mekanik der gør, at spammails lever i bedste velgående.

Skriv kommentar

Please insert the signs in the image: