tip

Esben Rasmussen – CV

Alder

41 år

Civilstatus

Gift

Bopæl

Århus

Telefon

42419097

Kompetenceoversigt

CMS, WordPress, Sitecore, Dynamicweb, CSS, JavaScript, HTML, Google Tag Manager, Google Analytics, projektledelse, Excel, Photoshop, SEO, CRO, undervisning.

Erhvervserfaring

2,5 års erhvervserfaring som online marketing specialist hos Kamstrup.

2 års erhvervserfaring som digital-/optimeringskonsulent hos Bleau A/S og knap 3 års erhvervserfaring fra Waoo! som online marketing koordinator.

Derudover ca. 5 års samlet erhvervserfaring fra studierelevante job siden 2005.

Nuværende ansættelse

Virksomhed: Kamstrup A/S

Stilling: Online Marketing Specialist

Siden: November 2015

Ansvarsområder: Jeg er ansvarlig for teknisk SEO på Kamstrups hjemmeside, der er målrettet adskillige lande og sprog samt webstatistik via Google Analytics og Google Tag Manager. Derudover er jeg projektleder på større webprojekter (bl.a. opgradering af Sitecore samt udvikling af blog i Sitecore), hvor jeg koordinerer mellem interne og eksterne ressourcer, udarbejder mockups, kravspecs samt testscenarier. Kamstrups hjemmeside er baseret på Sitecore og jeg er derfor hjemmevant i Sitecore inklusiv kendskab til best practice og udfordringer på teknikken.

Brugte kompetencer: Usability, SEO, Accuranker, UX, Photoshop, projektledelse, Excel, Google Analytics, Google Tag Manager.

Tidligere ansættelser

Virksomhed: Waoo!

Stilling: Online Marketing Koordinator

Siden: April 2013

Til: November 2015

Ansvarsområder: Jeg har været ansvarlig for QA af udviklingen af det første banner-værktøj i Danmark, som kan målrette budskaber til kunder med iptv produkter. Derudover håndterer jeg webanalyse og beregning er ROI ved web- og optimeringsprojekter, SEO samt sociale medier. I egenskab af min håndtering af webprojekter, er jeg blevet hjemmevant i Sitecore.

Brugte kompetencer: Usability, SEO, UX, persuasion marketing, koordinering, webanalyse, excel, Google Analytics, BI.

Virksomhed: Bleau A/S

Stilling: Online Marketing Specialist (studentermedhjælp samt fastansat)

Siden: August 2009

Til: Marts 2013

Ansvarsområder: At opbygge virksomhedens konsulentprodukter inden for søgemaskineoptimering (SEO), brugervenlighed, online analyse og sociale medier. Da det er en ny jobfunktion i webfirmaet, har jeg udviklet virksomhedens produkter inden for dette felt, hvilket bl.a. inkluderer praktisk udførelse samt undervisning.

Brugte kompetencer: Strukturering, formidling, koordinering, kundekontakt, undervisning, SEO, webanalyse.

Virksomhed: Aarhus Universitet

Stilling: Ekstern forelæser samt instruktor

Siden: Juni 2009

Til: Juli 2010

Ansvarsområder: Som ekstern underviser, har jeg undervist kandidatstuderende i søgemaskineoptimering mens jeg som instruktor har undervist i webkommunikation for bachelorstuderende via CMS’et WordPress.

Brugte kompetencer: Strukturering, formidling, planlægning, undervisning, SEO, CMS, CSS, photoshop, php.

Virksomhed: ProOffice Aps

Stilling: Materialeudvikler af e-learning (studentermedhjælp)

Siden: Maj 2007

Til: August 2009

Ansvarsområder: Jeg var med til at planlægge og skrive e-læringsmateriale til online lektioner indenfor bl.a. Office 2003, 2007 og ESDH programmer som Captia og SBSYS.

Brugte kompetencer: Strukturering, formidling, læring, sans for detaljer, Office 2003, Office 2007, ESDH.

Virksomhed: Innovation Lab A/S

Stilling: Lab Agent (studentermedhjælp)

Siden: September 2006

Til: November 2007

Ansvarsområder: Jeg formidlede viden om de forskellige teknologier, der ligger til grund for fremtidens udvikling. Formidlingen drejede sig om at gøre den nye teknologi letforståelig for enhver uden forhåndskendskab. Jeg har fungeret som Lab Agent på diverse messer samt ved private firmaudflugter.

Brugte kompetencer: Formidling, empati, koordinering, kreativitet.

Virksomhed: Sermo Aps

Stilling: Phoner (studentermedhjælp)

Siden: Juli 2005

Til: Maj 2007

Ansvarsområder: Jeg foretog telefoninterviews med vores respondenter på mange forskellige analyseopgaver.

Brugte kompetencer: Empati, kommunikation, strukturering, koordinering.

Mine kompetencer

Pro

CMS

 • WordPress
 • Joomla
 • Dynamicweb
 • Sitecore

Webredigering

 • PHP
 • CSS
 • JavaScript
 • Photoshop
 • HTML

Kommunikation

 • Skriftlig formidling
 • Mundtlig formidling
 • Branding

Web

 • User experience
 • Brugervenlighed
 • Google Analytics
 • Google Tag Manager
 • Sociale medier
 • Søgemaskineoptimering

Sprog

 • Dansk
 • Engelsk
 • Tysk
Pro

 

Uddannelse

Blev uddannet fra Aarhus Universitet Oktober 2011 med et 12-tal for mit speciale om at bruge søgemaskinemarkedsføring, som teknik til at skabe bedre kundeoplevelser.

 • 2017 – 2017 Teknisk diplomuddannelse i projektledelse (VIA University College Horsens) Fagligt indhold indenfor projektledelse – diverse analyser, modeller og retoriske værktøjer. Heriblandt viden om at opbygge egen tilpasset model til rette kontekster.
 • 2008 – 2011 Kandidat i Digital Design (Institut for Informations- og Medievidenskab – Aarhus Universitet)Fagligt indhold indenfor system- og konceptudvikling, 3d modellering, virksomhedskommunikation & branding samt Webkommunikation.
 • 2005 – 2008 Bachelor i Informationsvidenskab og multimedier (Institut for Informations- og Medievidenskab – Aarhus Universitet)Fagligt indhold indenfor organisationsanalyse, programmering & systemudvikling, Menneske-maskine-interaktion,digital æstetik & kultur og kommunikation .

Certificering

Certificeret i Excel 2007: Microsoft Certified Application Specialist

Personligt om mig

Jeg er uddannet cand. it. fra Aarhus Universitet i 2011. Du kan læse mit speciale her: http://www.onlinekonsulenten.dk/sem-som-weboptimeringsteknik-til-bedre-user-experience/.
Fra min tid som optimeringskonsulent har fået stor erfaring med webanalyse, SEO samt Google Analytics (som jeg også er certificeret i). I min tid hos Waoo! har jeg indtil videre lært meget omkring CMS’et sitecore, kundehåndtering på sociale medier, samt har fået opbygget et effektivt BI værktøj og et bannerværktøj til kommunikation på boks-niveau.
Hos Kamstrup har jeg udvidet mit kendskab til Sitecore samt arbejdet intenst med international SEO med et særligt fokus på den tekniske del. Derudover varetager jeg Google Analytics og Google Tag Manager, hvoraf sidstnævnte har medført flere og større implementeringer i takt med en løbende migrering fra hardcodet Google Analytics til en implementering via GTM.

Du er velkommen til at kontakte mig via LinkedIn: Esben Rasmussen på LinkedIn.